Friday, April 29, 2011

Violent Pornography



It's a violent pornography,

Choking chicks and sodomy,
The kinda shit you get on your TV,
It's a violent pornography,
Choking chicks and sodomy,
The kinda shit that's on your TV,
It's a violent pornography,
Choking chicks and sodomy,
The kinda shit that's on your TV,
It's on the TV
Turn off your TV,
Can you say "brainwashing"?





Assalamu'alaikum...


Kat atas ni aku sertakan petikan lirik dari lagu yang dinyanyikan oleh system of a down...album mesmerize kalau tak silap aku lah...(orang lain bawak ayat al-quran or hadis, aku pulak bawak petikan kumpulan yahudi ni..haih...)


Tapi yang aku nak sebutkan adalah, ini adalah realiti yang kita rasai pada masa sekarang ni...sakit iman semua orang bila on je tv...


Kalau nak dengar lagu dia yang penuh, korang cari lah sendiri..(aku tak menangggung sebarang kecederaan fizikal, emosi atau spiritual yang berlaku masa korang dengar lagu tu..)

Wednesday, April 27, 2011

Haddad Alwi feat. Farhan - Ibu



Bersinar kau bagai cahaya

Yang selalu beri ku penerangan
Selembut citra kasihmu kan
Selalu ku rasa dalam suka dan duka



Kaulah ibuku cinta kasihku
Terima kasihku takkan pernah terhenti
Kau bagai matahari yang selalu bersinar
Sinari hidupku dengan kehangatanmu



Bagaikan embun kesejukan hati ini
Dengan kasih sayangmu
Betapa kau sangat berarti
Dan bagiku kau takkan pernah terganti



Kaulah ibuku cinta kasihku
Terima kasihku takkan pernah terhenti
Kau bagai matahari yang selalu bersinar
Sinari hidupku dengan kehangatanmu



Kaulah ibuku cinta kasihku
Pengorbananmu sungguh sangat berarti



Kaulah ibuku cinta kasihku
Terima kasihku takkan pernah terhenti
Kau bagai matahari yang selalu bersinar
Sinari hidupku dengan kehangatanmu



Kaulah ibuku cinta kasihku
Terima kasihku takkan pernah terhenti
Kau bagai matahari yang selalu bersinar
Sinari hidupku dengan kehangatanmu
Sinari hidupku dengan kehangatanmu